Scroll
Η Πρωτοβουλία

AdvantAge –
Πλεονέκτημα σε κάθε ηλικία

Η KPMG στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «AdvantAge», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism), με επίκεντρο στην παρούσα φάση τις ώριμες ηλικιακά ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα για την πρωτοβουλία →
👥
2η Ημέρα Καριέρας για επαγγελματίες 50+
📅
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2026 | 13:00 – 19:00
📍
OTE Academy, Μαρούσι

1η Ημέρα Καριέρας AdvantAge — Highlights

2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge
2η Ημέρα Καριέρας

Μια ουσιαστική ευκαιρία
επανασύνδεσης

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων, να ενημερωθούν για διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να συμμετάσχουν σε σύντομες συνεντεύξεις.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και στοχεύει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των έμπειρων ηλικιακά επαγγελματιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Επαγγελματίες άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας ή αλλαγής καριέρας και επιθυμούν να:

  • Συναντήσουν δια ζώσης εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών
  • Δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου
  • Ενημερωθούν για ευκαιρίες απασχόλησης
  • Πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με στόχο την εύρεση εργασίας

Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς. Μείνετε συντονισμένοι.

Έρευνα Πρωτοβουλίας

Τι αποκαλύπτει
η έρευνα

Χαρτογραφήθηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα μέσω δύο ερευνών σε εργοδότες και εργαζόμενους. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν σημαντικές αντιφάσεις:

77%

των εργοδοτών λέει ότι δεν υπάρχει ηλικιακή διάκριση — ενώ το 62% των εργαζομένων έχει παρατηρήσει σχετικά περιστατικά

41%

των εργοδοτών έχει απορρίψει υποψηφίους στο πρώτο στάδιο λόγω ηλικίας

89%

των εργαζομένων 50+ δεν λαμβάνει βοήθεια προετοιμασίας για τη συνταξιοδότηση

Προτεινόμενες ενέργειες

Ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων
Εκπαίδευση ανεξαρτήτως ηλικίας
Δράσεις ΕΚΕ για συμπερίληψη ώριμων ομάδων
Οικονομικά κίνητρα για πρόσληψη 45+
Δημιουργία θέσεων για έμπειρους εργαζόμενους
Οργανισμοί υποστήριξης εργαζομένων 50+
Αποτελέσματα Έρευνας AdvantAge — Κατεβάστε το PDF
2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge

Ημερομηνία &
Τοποθεσία

📅
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2026
13:00 – 19:00
📍
OTE Academy, Μαρούσι

Εταιρείες που συμμετέχουν

Προσεχώς θα ανακοινωθούν νέες εταιρείες.

Αν είστε εταιρεία και επιθυμείτε να συμμετέχετε:
Δήλωσε συμμετοχή →
2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge

Συμμετέχουσες Εταιρείες

Εταιρείες που
συμμετέχουν

Β. Καύκας

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. είναι η κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα του ηλεκτρολογικού υλικού, προϊόντων τεχνολογίας, φωτισμού και λύσεων ενεργειακής διαχείρισης. Ιδρύθηκε το 1975 και σήμερα διαθέτει δίκτυο 84 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από εξειδικευμένα τμήματα — Φωτισμός, ICT, Ενεργειακές Λύσεις, Ναυτιλία και Project Management — προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών πελατών. Η εταιρεία επενδύει σταθερά στην επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων της μέσω του πιστοποιημένου Kafkas Institute of Training & Development, με 8 χρόνια παρουσίας και περισσότερες από 380 εκπαιδευτικές δράσεις.

Sioufas & Associates

Sioufas & Associates Law Firm

Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά δικηγορικά γραφεία, με παρουσία στην Ελλάδα και τη Ρουμανία από το 1999. Με γραφεία στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βουκουρέστι, παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα πελατών. Η φιλοσοφία του γραφείου βασίζεται στην αποτελεσματική εκπροσώπηση, τις μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και την εξατομικευμένη προσέγγιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε πελάτη.

BOX NOW

BOX NOW

Η BOX NOW είναι ένας πρωτοπόρος οργανισμός στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας και των ταχυμεταφορών, που προσφέρει σύγχρονες και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων.

Inchcape Hellas

Inchcape Hellas

Η Inchcape είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος διανομέας αυτοκινήτων, με παρουσία σε περισσότερες από 40 αγορές και πάνω από 16.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Η Inchcape Hellas είναι ο αποκλειστικός διανομέας Toyota και Lexus στην Ελλάδα για τέσσερις δεκαετίες, ενώ πρόσφατα επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό της με την GAC AION. Με έμφαση στην καινοτομία, την εξυπηρέτηση πελατών και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί έναν δυναμικό εργοδότη που επενδύει στο μέλλον της κινητικότητας στην Ελλάδα.


Υποστηρίζουν την Εκδήλωση

Χορηγοί & Υποστηρικτές

Υποστηρικτής

Χορηγός Επικοινωνίας


Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνία

© 2026 ΣΔΑΔΕ – Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας