Διοικητικό Συμβούλιο

Σωτήρης Σταματίου

Πρόεδρος ΔΣ

O Σωτήρης Σταματίου είναι Group Human Resources Director του Ιδρύματος Ωνάση από τον Ιούλιο του 2016 και Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) από τον Δεκέμβριο του 2016. Διετέλεσε δε μέλος των ΔΣ του ΣΔΑΔΕ των περιόδων 1992 - 1998 και 2011 - 2016.
Έχει 25ετή εμπειρία σε όλους τους τομείς του Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας εργαστεί στον Όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Εγχωρίας αλλά και Διεθνούς Εμπορίας, στην Interamerican ως Υποδιευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Shell Hellas ως Διευθυντής Δικτύου Πρατηρίων για Ελλάδα, Ιταλία & Βουλγαρία και στην Procter & Gamble Hellas ως Recruiting & Employee Service Manager. Έχει επίσης εργασθεί στην Shell στην Κωνσταντινούπολη για 3 μήνες και στο EIM στην Ολλανδία για 5 μήνες στην αρχή της καριέρας του.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών της ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επικοινωνία και έχει ολοκληρώσει επαγγελματικά προγράμματα στο ALBA, IMD και Aschridge University.

Μαρία - Όλγα Καλογεροπούλου

Αντιπρόεδρος

Η Μαρία Καλογεροπούλου κατέχει τη θέση Commercial HR Business Partner για Ελλάδα και Κύπρο, στην Coca-Cola Τρία Έψιλον από το 2015. Συνολικά έχει 10ετή εμπειρία στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού,  έχοντας εργαστεί στην Interamerican ως HR Advisor και στον Όμιλο Carrefour ως HR Assistant.
Είναι ενεργό μέλος του ΣΔΑΔΕ και παρακολουθεί μαθήματα για την πιστοποίηση σε Life & Business Coaching. Στο πλαίσιο εθελοντισμού είναι Μέντορας στο Job Pairs, στο Junior Achievement Challenge και στο Youth Empowered.
Η Μαρία είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Strategic Human Resource Management από το ALBA ενώ μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Μαρία Κολοκυθά

Γενικός Γραμματέας

Η Μαρία Κολοκυθά, HR Manager INTERSPORT Greece & Cyprus του Ομίλου FOURLIS, έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έχει μεταπτυχιακό στο Lean Management. Παράλληλα με την INTERSPORT, έχει τη συνολική ευθύνη του HR στην εταιρεία TRADE STATUS η οποία έχει τα concepts DPAM & 3INA.
Είναι certified Coach, έχει βαθιά γνώση των ΗR systems, είναι πιστοποιημένη Trainer και έχει εξειδίκευση στα IFRS. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται  σε θέματα talent management, coaching και σε projects που συνδέουν το HR με τους στόχους και το όραμα της εταιρείας.
Τα προηγούμενα  χρόνια ήταν HR Manager στις εταιρείες FOURLIS TRADE, TRADE LOGISTICS, & SERVICE ONE.

Άννα Μαμαλάκη

Έφορος Οικονομικών

H Άννα  Μαμαλάκη έχει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και  μεταπτυχιακές  σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αγγλία. Ξεκίνησε την καριέρα της πριν περίπου είκοσι χρόνια και μέσα από την ανάπτυξη της, ανέλαβε ρόλους σημαντικής ευθύνης ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών, στον Τραπεζικό χώρο και στον χώρο της  βαριάς βιομηχανίας.
Μέσα από ρόλους Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού διεθνούς εμβέλειας, συνεισέφερε στην ανάπτυξη συστημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και στη δημιουργία παραγωγικού κλίματος εργασίας, ενώ παράλληλα έχει σημαντική κοινωνική συνεισφορά σε εθνικά και ευρωπαϊκά projects  που αφορούν στην αξιοποίηση των νέων.
Σήμερα εργάζεται ως Διευθύντρια Employee Engagement, Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ενώ παράλληλα είναι γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του μορφωτικού φορέα ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.
Έχει πάθος για την τεχνολογία και την δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα γεφυρώνει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για δεξιότητες της σύγχρονης εποχής, με το  όραμα των νέων ανθρώπων για εργασία με κοινωνικό όφελος.

Κώστας Βαβαρούτας

Έφορος Μορφωτικών

Ο Κώστας Βαβαρούτας κατέχει τη θέση του Group Human Resources Director στον Όμιλο Creta Farms από το Φεβρουαρίου του 2016, όντας παράλληλα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.
Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως η Royal Bank of Scotland όπου απασχολήθηκε για 3 χρόνια ως Head of Human Resources και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ελλάδος. Προηγουμένως είχε διατελέσει Human Resources & Administration Director της Χρυσός Οδηγός Α.Ε., Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Proton Τράπεζας (πρώην Ωμέγα) και Επικεφαλής του Τομέα Στελέχωσης και Εκπαίδευσης της Τράπεζας Κύπρου.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων ΜΒΑ και M.Sc. με ειδίκευση στο Ανθρώπινο Δυναμικό και πιστοποίησης FCMI του Chartered Management Institute, επισκέπτης καθηγητής ΑΕΙ ενώ συμμετέχει και σε διάφορους επαγγελματικούς φορείς. Είναι μέλος του ΣΔΑΔΕ για πάνω από 17 έτη και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Συνδέσμου.

Πέτρος Νικάκης

Έφορος Μελών

Ο Πέτρος Νικάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ.
Προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το έτος 1982 και έκτοτε μέχρι και το 2007 απασχολήθηκε σε Καταστήματα του Δικτύου της Τράπεζας και σε Διευθύνσεις Διοικήσεως (Λογιστηρίου, Οργάνωσης, Πίστης, Μάρκετινγκ και Εργασιών Δικτύου).
Κατά τη διετία 2006-2008 συμμετείχε σε πλήθος διαγνωστικών ελέγχων (due diligence) Τραπεζών Εξωτερικού, ως Επικεφαλής της Ομάδας Αξιολόγησης Δικτύου Κατ/των και ως Εισηγητής των σχετικών προτάσεων στη Διοίκηση της Τράπεζας.
Από το έτος 2008 εργάζεται στο Ανθρώπινο Δυναμικό του Ομίλου, κατέχοντας σήμερα τη θέση του Υποδιευθυντή Διοικήσεως, αρμόδιου για την αξιολόγηση του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Δήμητρα Καρακώστα

Έφορος Δημοσιότητας

Η Δήμητρα Καρακώστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Από το 2008 εργάζεται στον Όμιλο FOURLIS απασχολούμενη αρχικά στην Οικονομική Διεύθυνση ως Financial Analyst και τα τελευταία 4 χρόνια στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ως Employment & Internal Communication Specialist.
Από τον Οκτώβριο του 2016 έχει αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως HR Executive στα κεντρικά γραφεία της ΙΚΕΑ - Housemarket, που έχει το franchise για τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, Κύπρο & Βουλγαρία.
Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ σήμερα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2017 βραβεύτηκε στον 1ο HR Student Awards by GPMA.
Είναι πτυχιούχος πιάνου και μιλά άριστα αγγλικά και μέτρια τουρκικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Αναπληρωματικά Μέλη

Αντιγόνη Μιχαλοπούλου

Η Αντιγόνη Μιχαλοπούλου έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομολόγου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester (MBA in Human Resources) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Οργανωσιακής Ψυχολογίας.
Είναι μέλος στον ΣΔΑΔΕ από το 1994. Έχει 28 έτη εμπειρίας στον τομέα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ξεκινώντας την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1989. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στον Ξενοδοχειακό κλάδο στις εταιρίες Marriott International, Intercontinental, στον κλάδο Forwarding & Logistics στην εταιρία Kuehne Nagel και στον κλάδο Λιανεμπορίου στον  Όμιλο Μαρινόπουλος Α.Ε (Carrefour, Starbucks, Gap).
Σήμερα, κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. στον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ.
Επίσης, είναι Partner σε εταιρία επιχειρησιακού σχεδιασμού και επενδύσεων.

Γρηγόρης Λεμονής

Ο Γρηγόρης Λεμονής είναι ενεργό μέλος στου ΣΔΑΔΕ από το 2008 και διετέλεσε Έφορος Οικονομικών του ΔΣ από τον Μάιο του 2011.
Εργάζεται στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού από τον Μάρτιο του 2002. Πρόσφατα, Μάιος 2017, ανέλαβε ως HR Manager στην Profile Software, μία αμιγώς Ελληνική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην δημιουργία και εμπορία λογισμικού στον τομέα του Financial Technology. Η πρότερη εμπειρία στο HR έρχεται από διάφορους κλάδους μεγάλων ελληνικών και διεθνών εταιρειών στις Βιομηχανικές Πωλήσεις, FMCG, Consulting καθώς και από Διεθνείς μη Κυβερνητικούς μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Εργασιακής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Strathclyde (Σκωτία) καθώς και προπτυχιακού διπλώματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Essex (Αγγλία).

Μαρία – Μυρτώ Πηγαδιώτη

Η Μαρία - Μυρτώ Πηγαδιώτη είναι στέλεχος στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού τα τελευταία 20 χρόνια έχοντας εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλους ελληνικούς και πολυεθνικούς οργανισμούς όπως στις εταιρείες The Royal Bank of Scotland, OTE PLUS, Allied Domecq.
Από τις αρχές του 2014 βρίσκεται επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου PEOPLECERT. Έχει εκτεταμένη εμπειρία ως HR Generalist και Business Partner και έχει χειριστεί αρκετά μεγάλα και πολύπλοκα έργα στρατηγικής ανάπτυξης και λειτουργικής αναδιάρθρωσης.
Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας από το Αμερικάνικο Κολέγιο της Ελλάδος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του La Verne California, είναι 46 ετών, μητέρα μιας κόρης και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη λογοτεχνία και τις πολεμικές τέχνες.
Είναι ενεργό μέλος του ΣΔΑΔΕ από το 2002.

Εξελεγκτική Επιτροπή

Σπύρος Αυγερινός

Ο Σπύρος Αυγερινός κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρία ταχυμεταφορών Speedex AE. Έχει διατελέσει HR Projects Manager στη ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΕΤ, Όμιλος VIVARTIA από το 2012 έως το 2013 ενώ από 2011 έως το 2012, Διοικητικός Διευθυντής των Βιομηχανικών Υποδομών των Ομίλων Goody’s-Everest. Στον Όμιλο Goody’s κατείχε τα καθήκοντα του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού παράλληλα με αυτά του Διοικητικού Διευθυντή από το 2002 έως το 2011. Κατά την περίοδο 2001 έως 2002 άσκησε τα καθήκοντα Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των super markets “Champion-Marinopoulos” του Ομίλου Carrefour. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1980 στην Club Mediterranee Ελλάς ΑΕ σε διάφορες θέσεις και την περίοδο 1990 έως 2001 ανέλαβε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.
Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου μέσω του Athens School of Management σε συνεργασία με το Nottingham Trent University και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι έγγαμος με 2 παιδιά.

Ελένη Νόνα Ιωάννου

Η Ελένη Νόνα-Ιωάννου με πολυετή εμπειρία σε όλους τους τομείς της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι Regional HR Manager της Crown Hellas Can στην Ελλάδα. Ασχολείται ενδελεχώς με ζητήματα εταιρικών διαπραγματεύσεων, προσέλκυσης και ανάπτυξης ταλέντων και εκπαίδευσης προσωπικού. Οι αναπτυγμένες διαπραγματευτικές της ικανότητες την ανέδειξαν σε επίσημο εκπρόσωπο της εταιρίας για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού προς τρίτους.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς της καριέρας έχει διατελέσει επιτελικό στέλεχος σε κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς όπως η Motorola, η Eureko, ο ΝΗΡΕΑΣ και η Glaxowellcome.
Είναι κάτοχος MBA (Major in Strategic Human Resources Management) και BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εκδηλώσεις