Διοικητικό Συμβούλιο

Σωτήρης Σταματίου

Πρόεδρος ΔΣ

O Σωτήρης Σταματίου κατέχει την θέση του Group HR Director του Ιδρύματος Ωνάση από τον Ιούλιο του 2016. Έχει εργαστεί στον Όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων για 3 χρόνια ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Εγχωρίας αλλά και Διεθνούς Εμπορίας, στην Procter & Gamble Hellas για 9 χρόνια ως Recruiting & Employee Service Manager, στη Shell Hellas για 8 χρόνια ως Διευθυντής Δικτύου Πρατηρίων για Ελλάδα, Ιταλία & Βουλγαρία και στην Interamerican για 5,5 χρόνια ως Υποδιευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει επίσης εργασθεί στην Ολλανδία για 5 μήνες στην αρχή της καριέρας του και στην Shell στην Κωνσταντινούπολη για 3 μήνες.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών της ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επικοινωνία και έχει ολοκληρώσει επαγγελματικά προγράμματα στο ALBA, IMD και Aschridge University.

Είναι μέλος των ΔΣ των περιόδων 1992 - 1998 και 2011 έως σήμερα.

Αντώνης Παπαχρίστου

Αντιπρόεδρος

Ο Αντώνης Παπαχρίστου, αναλαμβάνει από τις 25 Αυγούστου 2008 τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού  της Housemarket AE (IKEA Franchisee για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία) προερχόμενος από τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στη UCB Pharma ΑΕ.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού σε σχετικές θέσεις στις εταιρείες Fiat Auto Hellas, Eurolease, Tefin, Unitbank, British Providence και Inchape Insurance του ομίλου Inchape Holdings Hellas SA ενώ στο παρελθόν διετέλεσε Operations Manager στον Όμιλο Πουλιάδης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με ειδίκευση στη Διοίκηση Προσωπικού, από το Πανεπιστήμιο του Kent, ενώ είναι μέλος του του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού.

Νίκος Γεμενιτζόγλου

Γενικός Γραμματέας

Ο Νίκος Γεμενιτζόγλου εντάχθηκε στην Praktiker Hellas τον Σεπτέμβριο του 2008 ως Compensation & Benefits and Labour Relations Manager, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Human Resources Manager της εταιρείας. 

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του HR που ξεκινάει το 1989 από το χώρο της ναυτιλίας και την Epirotiki Cruise Line (μετέπειτα Royal Olympic Cruises) και συνεχίσθηκε στη Singular Logic Business Services και στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Γεωλογίας και κάτοχος Professional Diploma in Human Resources Management  από την Ε.Ε.Δ.Ε.

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Γρηγόρης Λεμονής

Έφορος Οικονομικών

Ο Γρηγόρης Λεμονής είναι ενεργό μέλος στου ΣΔΑΔΕ από το 2008 και Έφορος Οικονομικών του ΔΣ από τον Μάιο του 2011.

Εργάζεται στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού από τον Μάρτιο του 2002. Πρόσφατα, Ιούλιος 2016, ανέλαβε ως HR Manager στην International Rescue Committee (IRC).  Πρότερη εμπειρία ως National HR Manager στη Save the Children International, Regional HR Manager for South East Europe στην Atlas Copco AE, Διευθυντής Προσωπικού των εργοστασίων Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος, Προϊστάμενος Συστημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού της ELBISCO ΑΒΕΕ, Προϊστάμενος Ανθρώπινου Δυναμικού στην Coca Cola 3E στο Εργοστάσιο Βόλου. Έχει επίσης εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού, αυτοαπασχολούμενος στην ACT HELLAS.

Ο Γρηγόρης Λεμονής  είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Εργασιακής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Strathclyde (Σκωτία) καθώς και προπτυχιακού διπλώματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Essex (Αγγλία).

Ο Γρηγόρης Λεμονής  είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Εργασιακής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Strathclyde (Σκωτία) καθώς και προπτυχιακού διπλώματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Essex (Αγγλία).

Άντζελα Αλεσσάνδρη

Έφορος Μελών & Μορφωτικών

Η Άντζελα Αλεσσάνδρη έχει εργασθεί για το ανθρώπινο δυναμικό για περισσότερο από 20 χρόνια σε διαφορετικούς τομείς όπως της παροχής υπηρεσιών, των αερομεταφορών, του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού των Αμερικανικών Βάσεων Ελλάδος το 1984, και παρέμεινε έως το 1991 σε θέσεις ευθύνης. Στη συνέχεια  εργάσθηκε ως Human Resources Manager για το Group Promodes Continent ⁄ Carrefour όπου προσέφερε τις υπηρεσίες της για 9 χρόνια και συνέβαλε ουσιαστικά στην  επέκταση του ομίλου σε όλη τη Ελλάδα. Από το 2001 εντάχθηκε στη διευθυντική ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών όπου παρέμεινε έως το 2009. Από τη θέση της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού συνεισέφερε ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ανθρώπων του. Από το 2010 ως ΗR Director απέκτησε εμπειρία σε διαφορετικούς κλάδους όπως της βιομηχανίας, του τραπεζικού και φαρμακευτικού κλάδου ενώ σήμερα εργάζεται στην εταιρία τηλεπικοινωνιών TBSP Engineering.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, και ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Ιωάννα Σταύρου

Έφορος Δημοσιότητας

Η Ιωάννα Σταύρου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1981 και σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων παρακολουθώντας το πρόγραμμα σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου «Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία». Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, και έχοντας απασχοληθεί επί τετραετίας με τη «μαχόμενη» δικηγορία, κάνει στροφή στην επαγγελματική της πορεία εντασσόμενη πλέον στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού.

Προσλήφθηκε το 2006 από την Grant Thornton Consulting (μετέπειτα Grand Solutions) συμμετέχοντας αρχικά στην ανάπτυξη του τμήματος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, τη διεύθυνση του οποίου ανέλαβε δύο χρόνια αργότερα. Από το 2010-2015 κατείχε τη θέση της HR Manager στην εταιρία ENERCON Service Hellas, μίας από τις ηγέτιδες εταιρίες στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην  οποία έχει εκτελέσει παράλληλα επί διετίας καθήκοντα Operations Manager. Από τον Ιανουάριο 2016 έως και σήμερα απασχολείται στον όμιλο της PepsiCo ως HR Business Partner Ελλάδας (outsourced employees) και Κύπρου.

Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ.Α, Σ.Δ.Α.Δ.Ε., Ε.Ε.Δ.Ε., GILD, Linkage network και παρακολουθεί προγράμματα τεχνικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται τα ταξίδια που τη φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την οινογνωσία.

Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού.

Αναπληρωματικά Μέλη

Ιωάννης Αυγουστάκης

Ομάδα Μορφωτικού

Ο Ιωάννης Αυγουστάκης, σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων και Μεταλλουργός Μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Άρχισε την εργασιακή του πορεία το 1982 στην εταιρία «Ελληνικοί Βωξίτη Διστόμου» του Ομίλου PECHINEY ως Μηχανικός Παραγωγής και στην συνέχεια ως Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκπαίδευσης και Ασφάλειας της Εργασίας. Στο επόμενο βήμα αναλαμβάνει Προϊστάμενος Παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρίας «Μάλης». Η είσοδος του στο καθ´ εαυτού πεδίο του ανθρωπίνου δυναμικού γίνεται το 1991 οπότε αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Προσωπικού στην εταιρία «Τσιμέντα Χάλυψ» του Ομίλου CIMENTS FRANCAIS.  Ως Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στα Μπισκότα Παπαδοπούλου γνωρίζει τον κλάδο των τροφίμων. Προϊστάμενος Εργασιακών Σχέσεων του Τομέα Ελλάδος στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ. Το 2003 αποκτά εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών ως Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Επανέρχεται στην μεταλλουργία, ως Διευθυντής Προσωπικού της εταιρίας ΕΛΒΑΛ του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Το 2006 ξεκινά την δραστηριότητά του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στα πεδία της Διοίκησης Προσωπικού, της Συμβουλευτικής Εκπαίδευσης και της Ασφάλειας Εργασίας. Η εκπαιδευτική του δραστηριότατα έχει αρχίσει ήδη από το 1986. Το 2007 πιστοποιείται ως εκπαιδευτής ενηλίκων και προχωρά σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το 2010 αναλαμβάνει και πάλι θέση Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού στις εταιρίες του  Ομίλου VIVERE. Από το 2012 και εντεύθεν εργάζεται ως Διοικητικός Διευθυντής στην εταιρία «Protergia» που αποτελεί τον ενεργειακό τομέα του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ντίνα Θεοδώρου

Ομάδα Δημοσιότητας

Η Κωνσταντίνα Θεοδώρου είναι επαγγελματίας του HR με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία. 

Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών εργάσθηκε σε εταιρίες όπως η Interamerican SA (Insurance), η Cosmote SA (Telecoms), η Mellon Group of Companies (Banking Solutions & Services) και στον Όμιλο εταιριών Χρυσή Ευκαιρία ΑΕ. Από το 2016 εργάζεται ως HR Partner στη Lamda Helix.

Είναι πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Γαλλίας Paris V, έχει μεταπτυχιακό  και διδακτορικό στην Κοινωνική Οικονομία από το Institute d’ Etudes Socials στο Παρίσι. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.

Αντιγόνη Μιχαλοπούλου

Ομάδα Δημοσιότητας

Η Αντιγόνη Μιχαλοπούλου έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομολόγου με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester (MBA in Employment Relations) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Οργανωσιακής Ψυχολογίας.

Έχει 28 έτη εμπειρίας στον τομέα του Ανθρωπίνου Δυναμικού ξεκινώντας την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1989. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε εταιρίες του ξενοδοχειακού κλάδου και συγκεκριμένα στα ξενοδοχεία Athens Ledra Marriott και Athenaeum Intercontinental, στον κλάδο Μεταφορών και Logistics στην εταιρία Kuehne Nagel και στον κλάδο Λιανεμπορίου στον όμιλο Μαρινόπουλος Α.Ε.
Επίσης, είναι partner σε εταιρία επιχειρησιακού σχεδιασμού και επενδύσεων.

Εξελεγκτική Επιτροπή

Ελένη Νόνα Ιωάννου

Η Ελένη Νόνα-Ιωάννου με πολυετή πείρα στο χώρο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού είναι «Human Resources Manager- Region Greece»,  στην Crown Hellas Can και οι αναπτυγμένες διαπραγματευτικές της ικανότητες την ανέδειξαν σε  επίσημο εκπρόσωπο της εταιρίας για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού προς τρίτους.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της κατείχε διευθυντικές και ηγετικές θέσεις σε εταιρίες όπως η Motorola, η Eureko, o ΝΗΡΕΑΣ και η Glaxowellcome, όπου έχει ασχοληθεί με όλους τους τομείς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σπύρος Αυγερινός

Ο Σπύρος Αυγερινός εργάζεται κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρία ταχυμεταφορών Speedex AE. Έχει διατελέσει HR Projects Manager στη ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΕΤ, Όμιλος VIVARTIA από το 2012 έως το 2013 ενώ από 2011 έως το 2012, Διοικητικός Διευθυντής των Βιομηχανικών Υποδομών των Ομίλων Goody’s-Everest. Στον Όμιλο Goody’s κατείχε τα καθήκοντα του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού παράλληλα με αυτά του Διοικητικού Διευθυντή από το 2002 έως το 2011. Κατά την περίοδο 2001 έως 2002 άσκησε τα καθήκοντα Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των super markets “Champion-Marinopoulos” του Ομίλου Carrefour. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1980 στην Club Mediterranee Ελλάς ΑΕ σε διάφορες θέσεις και την περίοδο 1990 έως 2001 ανέλαβε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου μέσω του Athens School of Management σε συνεργασία με το Nottingham Trent University και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι έγγαμος με 2 παιδιά.

Εκδηλώσεις