[build your own website] [web page software] [HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience | 7 Ιουνίου 2012]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience | 7 Ιουνίου 2012]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[HR Forum 2012 | From HR Alert To HR Resilience]
[]
[]
[]
[]
[]

Yvonne Sell


Η Yvonne Sell είναι Επικεφαλής για θέματα Ηγεσίας και Ανάπτυξης Ταλέντου στη HAY Group (UK-Ireland) και μέλος του ευρωπαϊκού τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της εταιρείας. Διαθέτει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία σε θέματα ενίσχυσης ηγετών στην προσέλκυση, εφαρμογή συστημάτων δεξιοτήτων και την ανεύρεση ταλέντων καθώς έχει συνεργαστεί με σημαντικές εταιρείες όπως η RBS, RSA, AstraZeneca, Vodafone, BT Group, Standard & Poor’s, RasGas, Husky Energy, Syncrude, Barclays και άλλοι πολυεθνικοί όμιλοι. Επίσης, διαθέτει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία στην αξιολόγηση ηγεσίας, στην επανατροφοδότηση και ανάπτυξη ηγεσίας ενώ επικεντρώνει στη σύνδεση των επιχειρησιακών αποτελεσμάτων με τη συμπεριφορική αλλαγή.


Η Yvonne Sell έχει βοηθήσει πολλούς οργανισμούς στον καθορισμό των συμπεριφορών που οδηγούν στην επιτυχία και την ενσωμάτωσή τους στις διαδικασίες απόδοσης και αλλαγής που τους βοηθούν στον προσδιορισμό και την ανάπτυξη εξαιρετικών εργαζόμενων με καλές επιδόσεις.

Πριν συνεργαστεί με τη Hay Group , εργάστηκε  για τη Deloitte αλλά και σαν ανεξάρτητη Σύμβουλος σε θέματα μεγάλων προγραμμάτων οργάνωσης αλλαγής ενώ έχει εργαστεί και σαν line manager για μεγάλο οργανισμό στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Διαθέτει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Βιομηχανική και Οργανωσιακή Ψυχολογία ενώ διατηρεί πάντα έντονο ενδιαφέρον για την έρευνα στον χώρο της ηγεσίας.

  

Γεώργιος Βλασσόπουλος


Ο Γεώργιος Βλασσόπουλος είναι Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Συντάξεων στην Metlife Alico Ελλάδος.


Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Πληροφορική και στις Πωλήσεις.


Η επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει προϋπηρεσία σε τμήματα πωλήσεων, πληροφορικής και αναλογιστικής σε εμπορικές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Ως στέλεχος των Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife Alico Ελλάδος από το 1990, έχει εργασθεί σε θέσεις τεχνικής υποστήριξης, ανάληψης κινδύνου και πωλήσεων.  


Γεννήθηκε το 1960 στον Πύργο Ηλείας, είναι έγγαμος και πατέρας 2 τέκνων.  

  

Bernardus Holtrop


O Bernardus Holtrop είναι εξειδικευμένος Σύμβουλος (Principal) της Linkage. Σαν Executive Coach και διαμεσολαβητής (facilitator) ομάδων σε ανώτερα στελέχη, στελέχη και ομάδες ασχολείται με τα θέματα σύνθετων αλλαγών, ανάπτυξης προγραμμάτων ηγεσίας και οργανωσιακής αλλαγής. Συνεργάζεται με μεγάλους και μικρούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και πολλών του Fortune 100.


Ο Holtrop εργάστηκε για 10 χρόνια σαν Σύμβουλος στρατηγικής και οργάνωσης καθώς και υπέυθυνος προγραμμάτων εκπαίδευσης στη McKinsey & Company. Ανέπτυξε και έτρεξε το CST Learning, ένα πρόγραμμα  για ομάδες Εξυπηρέτησης Πελατών και ομαδική εργασία, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν προγράμματα που θα απαντούν στους στόχους τους. Πιο πριν, εργάστηκε σαν Διευθυντής Εκπαίδευσης (Chief learning Officer) της Mobius Executive Leadership, συμβουλευτικής εταιρείας έντασης γνώσης (spin-off) στο Harvard Negotiation Project.

Εκτός από την εμπειρία του, στα θέματα εκπαίδευσης και ηγεσίας, ο Bernardus Holtrop υπήρξε Σύμβουλος της McKinsey στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και ενεργειακό κλάδο με έντονο ενδιαφέρον σε θέματα οργάνωσης εργασίας.


Έχει ΜΒΑ σε θέματα Γενικού Μάνατζμεντ από το Rotterdam School of Management, και πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Twente.  Ζει και εργάζεται μεταξύ Ολλανδίας και ΗΠΑ.

  

Γεωργία Καρτσάνη

Διευθύνουσα Σύμβουλος

Η Γεωργία Καρτσάνη είναι πιστοποιημένη Master Coach από το Advanced Center for Coaching (CAC) και μέλος του NeuroBusiness Group of Coaches των ΗΠΑ.

Επαγγελματίας με πλούσια εμπειρία από τους επιχειρηματικούς κλάδους των επαγγελματικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, στις αγορές της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής.

Μέχρι τα μέσα του 2009 και για 10 χρόνια, ηγήθηκε του τομέα Executive Search της Stanton Chase Αθήνας και Dubai. Μετάλλαξε και ανάπτυξε τον οργανισμό κάνοντας την Stanton Chase έναν από τους κορυφαίους παίχτες της περιοχής, παρέχοντας στους πελάτες λύσεις για την βελτίωση της οργανωτικής δομής μέσω προσέλκυσης και προσάρτησης στη δομή τους των κατάλληλων στελεχών και σε στελέχη επιχειρήσεων career coaching, έτσι ώστε να κάνουν αποτελεσματική την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση.

Η προηγούμενη εργασιακή της εμπειρία περιελάμβανε regional εμπορικές και ανώτατες διοικητικές θέσεις στην 3Μ και την Philip Morris με βάση την Ελλάδα και στην Kendall και την  WR Grace με βάση τις ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2009 ίδρυσε το Ελληνικό Παράρτημα του CEO Clubs Int’l, και αρχές του 2010 κάνει το επαγγελματικό της όνειρο πραγματικότητα – ιδρύει τη SARGIA Partners, συμβουλευτική εταιρεία που προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες Leadership Coaching και Personal Branding σε πελάτες της στη ΝΑ Ευρώπη και στη Κύπρο.

Είναι μέλος του Board of Directors και πρόεδρος του Women in Business Committee του Εμπορικού Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου. Κατέχει Bachelor και MSc ως Χημικός Μηχανικός από πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Εξειδίκευση: C-Level Coaching, Executive Team Development, Women in Leadership, Neurocoaching.

  

Νικήτας Κωνσταντέλλος


Ο Νικήτας είναι, από το 2007, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group, του μεγαλύτερου Ομίλου Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, οδήγησε την ICAP στον υπερτριπλασιασμό των μεγεθών της και στην επέκτασή της σε 4 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Σήμερα, η ICAP Group διαθέτει πάνω από 1.300 εργαζόμενους και το 2011 πραγματοποίησε έσοδα 63 εκατ. ευρώ.


Πριν από την ICAP είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG Ελλάδος (16 χρόνια), Ανώτερος Σύμβουλος στην Hay Group (3 χρόνια), Προϊστάμενος Ανθρώπινου Δυναμικού στην Τράπεζα Επενδύσεων (3 χρόνια) και Βοηθός Διευθυντή Προμηθειών στην Παπαστράτος (2 χρόνια).


Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) σε Μάνατζμεντ και στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο LOYOLA των ΗΠΑ.

Είναι ενεργό μέλος της ΕΑΣΕ από το 1995 και πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Είναι επίσης μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

  

  

Γεώργιος Βλασσόπουλος,

Corporate Solutions Director  Metlife Alico

Βρείτε  μας 

στο

Μαρία Καρτάλου


Η Μαρία Καρτάλου είναι Σύμβουλος (Principal) στην  Boston Consulting Group, στα γραφεία  της Αθήνας καθώς και βασικό μέλος στα θέματα στρατηγικής, λειτουργιών και οργανωσιακής πρακτικής.


Συνεργάζεται για την BCG από το 2004 σε σχέδια που αφορούν την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία σε θέματα όπως η ανάπτυξη πενταετών πλάνων στρατηγικής, η διεθνής εξάπλωση, ο καθορισμός στόχων, η οργανωσιακή δομή και διακυβέρνηση, η διαχείριση απόδοσης, τα σχήματα παρακίνησης, η στρατηγική προσλήψεων, η διαχείριση ταλέντων, η δέσμευση για αποτελέσματα, η κινητοποίηση του οργανισμού για εταιρείες, σχεδιασμοί προσλήψεων, προγράμματα διαχείρισης αλλαγής στον φαρμακευτικό κλάδο και της υγείας, την ενέργεια και τα βιομηχανικά αγαθά.

Διαθέτει διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Τοξικολογία από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) και πανεπιστημιακό τίτλο στη Χημεία. Έχει διακριθεί με βραβεία στη διάρκεια των σπουδών της. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

  

  

Νικήτας Κωνσταντέλλος,

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ICAP

Γεωργία Καρτσάνη,

CEO and Master Coach

SARGIA Partners

Bernardus Holtrop,

Eξειδικευμένος Σύμβουλος (Principal) της Linkage

Yvonne Sell,

Director Leadership and Talent at HAY Group (UK-Ireland)

Μαρία Καρτάλου,

Σύμβουλος (Principal) Boston Consulting Group

Follow us

on

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

FROM HR ALERT to HR RESILIENCE

developed by, apotelesma-marketing.com

copyrights © 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Σχεδιάζοντας εφέτος το ετήσιο συνέδριο του ΣΔΑΔΕ, το HR FORUM 2012, ο προβληματισμός μας επικεντρώθηκε στον τίτλο και τη θεματολογία του συνεδρίου.


Το 2011, η αντίστοιχη διοργάνωση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης του κλάδου μας μέσα στις συνεχείς αλλαγές που επέβαλε η προσαρμογή της οικονομίας και των επιχειρήσεων στις ανάγκες της χώρας (HR ALERT).


Στον προβληματισμό μας, σχετικά με τη θεματολογία και τις προτεραιότητες του 2012 απάντησε τόσο η έρευνα που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια από το European Association for People Management (EAPM) και την Boston Consulting Group, όσο και οι απόψεις σημαντικών προσωπικοτήτων του management αλλά και οι εμπειρίες, οι διαπιστώσεις και τα βιώματα των επαγγελματιών του κλάδου μας.


Το ΔΣ του ΣΔΑΔΕ εκτιμά ότι το 2012 απαιτεί τη μετάβαση από την ενεργοποίηση και την επιφυλακή που απαιτούσε το 2011 για τους επαγγελματίες του HR και τις επιχειρήσεις, στην ανθεκτικότητα και την ευελιξία, καθώς μια σειρά αλλαγών που προηγήθηκαν και συνεχίζουν να συντελούνται απαιτούν πλέον εξισορρόπηση και ανάπτυξη των συστημάτων ύστερα από τις έντονες «αναταράξεις» στις επιχειρήσεις που εργαζόμαστε.


Ο τίτλος του HR FORUM 2012 που κι εφέτος τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ( ΣΕΒ), είναι«From HR Alert to HR Resilience»


και με χαρά διαπιστώσαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι μεγάλοι διανοητές του management, όπως η Rosabeth Moss Kanter, καθηγήτρια του Harvard Business School, θέτουν την ίδια προτεραιότητα για το 2012 προσεγγίζοντας τη δυναμική και το ρόλο που έχει στις δύσκολες αυτές συγκυρίες το επάγγελμα και ο κλάδος μας.