Ευχές και ευκαιρία να γιορτάσουμε μία νέα χρονιά!

Επιστροφή
17.01.2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Καλή Χρονιά!

Ας αντλήσουμε αισιοδοξία για τη νέα χρονιά και το μέλλον, αυτή τη φορά από το παρελθόν!

Το 1978 ξεκινάει η ιστορία της κοινότητάς μας στην Ελλάδα όταν 28 Διευθυντές Προσωπικού ίδρυσαν τον Σύνδεσμο Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού, που ήταν και το αρχικό όνομα του ΣΔΑΔΕ. Η οικονομική κατάσταση ήταν τότε διαφορετική, ήμασταν ως χώρα ακόμα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (EOK), υπήρχαν πολλά πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά θέματα. Η χώρα, η οικονομία και οι επιχειρήσεις άλλαξαν αισθητά μέσα στα 40 αυτά χρόνια.  

Αρκετοί συνάδελφοι εκεινής της γενιάς, και ακόμη περισσότεροι αργότερα, πίστευαν στην ενδυνάμωση των σχέσεων και τη συνεργασία μεταξύ των μελών του κλάδου μας. Πίστευαν ότι μοιραζόμενοι γνώση και εμπειρίες θα πετυχαίναμε καλύτερα αποτελέσματα συνολικά. Στην προσπάθεια τους αυτή, κατάφεραν με τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τις επαφές τους με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων πρωτίστως, αλλά και με σωματεία, υπουργούς, συνδέσμους εργοδοτών, να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και να θέσουν τις βάσεις για μια σταδιακή επιχειρησιακά αναγνώριση του κλάδου μας από τις υπόλοιπες λειτουργίες των επιχειρήσεων και την κοινωνία.

Ακολουθώντας αυτήν την πορεία, εφέτος έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε τα 40 μας…! Ακόμα αρκετά νέοι να συνεχίσουμε με κέφι και ορμή αλλά και αρκετά ώριμοι από εμπειρίες που αποκομίσαμε. Έτοιμοι να προετοιμαστούμε και για τα επόμενα 40 χρόνια!

Ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), μαζί με το παράρτημα της Β. Ελλάδας, όπως και το 2017, θα εξακολουθεί να ενδυναμώνει τις σχέσεις των μελών της κοινότητας διευρύνοντας την βάση της και συγχρόνως να ενημερώνει για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου. Η συμμετοχή του ΣΔΑΔΕ στον EAPM και η συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς εξασφαλίζει τη διαρκή σύνδεση με κάθε νεότερη τάση στο χώρο του HR. Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στη συνεργασία με θεσμικούς φορείς, στην ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών και στην προαγωγή του επαγγέλματος με ακεραιότητα και διαφάνεια. Θα κινούμαστε με γνώμονα το μέλλον, συντονιζόμενοι πάντα με τις απαιτήσεις των καιρών, τις ανάγκες των επιχειρήσεων αλλά και των μελών μας.

Όμως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την δική σας προσωπική και οικονομική συμβολή καθώς και την υποστήριξη των χορηγών μας. Xάρη σε σας καταφέραμε πολλά και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θέλουμε να συνεχίσετε να είστε κοντά μας.

Η  ενεργή παρουσία σας σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε για το 2018 θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Μην ξεχάσετε να κρατήσετε στο ημερολόγιό σας κατ’ αρχάς την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 με το πρώτο ΗR Leader Series της χρονιάς, την ετήσια Γενική Συνέλευση και την κοπή της πίτας μας στις 26 Φεβρουαρίου και την κορυφαία εκδήλωση μας, το HR Forum 2018 την Πέμπτη 10 Μαϊου 2018, για τις λεπτομέρειες του οποίου θα ενημερωθείτε σύντομα. Μέχρι τότε θα σας καλούμε να συμμετάσχετε σε σειρά δράσεων που ετοιμάζουμε το ερχόμενο διάστημα.

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Σταματίου
Προέδρος ΔΣ ΣΔΑΔΕ
Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ιδρύματος Ωνάση

Εκδηλώσεις