Ευχαριστήρια επιστολή απερχόμενης Προέδρου Μ. Μυλωνά

Επιστροφή
05.12.2016
M_Milona

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΔΑΔΕ,

Ένας κύκλος πολλών χρόνων συμπληρώνεται με την παραίτησή μου από το ΔΣ του Συνδέσμου και νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους εσάς, θέλοντας να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη διαδρομή αυτή.

Από το 1986 και την πρώτη μου εγγραφή στον τότε ΣΣΔΠ (Σύνδεσμος Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού) ως μέλος, την εκλογή μου στο ΔΣ, αρχικά ως Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος μέχρι την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου το 2008 και μέχρι σήμερα, μοιραστήκαμε την εξέλιξη του Συνδέσμου και την ανάπτυξη του κλάδου της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού παράλληλα με τις προσωπικές μας επαγγελματικές πορείες.  

Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ στις τρεις περιόδους εκλογής μου στη θέση του Προέδρου του ΔΣ, καθώς συνέπεσε με μία περίοδο έντονων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας, οπότε και κληθήκαμε να αναπτύξουμε τον στρατηγικό ρόλο του HR σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Στο  διάστημα αυτό  που ασχολήθηκα με τα κοινά του επαγγέλματός μας, είχα την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω εξαιρετικούς συναδέλφους με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και διαδρομή, εμπνευσμένους συνεργάτες  με όραμα, ήθος και αξίες, ηγέτες με λογική και συναίσθημα συγχρόνως, που έκαναν τη διαφορά.

Σήμερα, μέρα απολογισμού αυτής της διαδρομής, νιώθω την ανάγκη αλλά και το χρέος να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραστήκαμε όνειρα, στόχους και μια σημαντική διαδρομή.

Καταρχάς τους Προέδρους των προηγουμένων ΔΣ, Θάνο Ανερούσο, τον Ανδρέα Παπαγεωργίου και τον αείμνηστο Χρήστο Γιαννουλόπουλο, οι οποίοι εκτός από επαγγελματικοί φίλοι, υπήρξαν πολύτιμοι σύμβουλοι και μέντορες στις προσπάθειες, τις δράσεις και την ενίσχυση του θεσμικού μας ρόλου.

Τα μέλη των ΔΣ των 3 θητειών, με τα οποία συνεργάστηκα από τη θέση του Προέδρου, και στήριξαν τον Σύνδεσμο με ωραίες ιδέες, δυναμικές πρωτοβουλίες, αμοιβαίο σεβασμό, γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικό διάλογο: Άντζελα Αλεσσάνδρη, Ιωάννη Αυγουστάκη, Βασίλη Βαζάκα, Νίκο Γεμενιτζόγλου, Ντίνα Θεοδώρου, Δημήτρη Κουκουμπάνη, Σόφη Κωνσταντινίδου, Γρηγόρη Λεμονή, Αντιγόνη Μιχαλοπούλου, Γιάννη Παπαθεοδώρου, Θοδωρή Παπαφωτόπουλο, Σωτήρη Σταματίου, Ιωάννα Σταύρου και Αγγελική Χριστοφίδου.
Από το Παράρτημα Βορείου Ελλάδας τους Γιώργο Βράνη, Μαρία Δαλακούρα, Σοφία Ευαγγελίδου, Νίκο Πρατσίδη, Στέλιο Σωτηρίου, Έλσα Τάνη καθώς και τα μέλη των Εξελεγκτικών Επιτροπών Σπύρο Αυγερινό, Eλένη Ιωάννου, Μαρία-Μυρτώ Πηγαδιώτη).

Στο σημείο αυτό, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αντώνη Παπαχρίστου, Αντιπρόεδρο του ΔΣ αλλά και φίλο για όλη την κοινή μας διαδρομή των 15 χρόνων δημιουργικής συνεργασίας που ήταν γεμάτη δράσεις, πυρετό συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών με πρωταρχικό ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στην ποιοτική εξέλιξη του επαγγέλματός μας.

Τις υπεύθυνες του Γραφείου του Συνδέσμου (Γεωργία Αλεξοπούλου, Στεφανία Οικονόμου και Βίλμα Σιελή) γιατί συνεργάστηκαν στενά μαζί μου και συνέβαλαν σημαντικά στην οργανωτική λειτουργία του ΣΔΑΔΕ με ιδιαίτερη αφοσίωση και εργατικότητα.
Τον φοροτεχνικό Μάκη Χαλικιά, η συμβολή του οποίου ήταν και είναι εξαιρετικά σημαντική για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων μας.
Την Αλεξάνδρα Λεφοπούλου, αρχισυντάκτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού "People Matters", για την ποιοτική και στενή μας συνεργασία από το 2004 που ως Σύνδεσμος τολμήσαμε να δημιουργήσουμε ένα από τα πρώτα ενημερωτικά έντυπα του κλάδου μας.  

Tα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του European Association for People Management (EAPM) καθώς και τους Προέδρους των Εθνικών Συνδέσμων με τους οποίους συνεργαστήκαμε δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια.

Την Ακαδημαϊκή Κοινότητα που στήριξε τον Σύνδεσμο, εκπαιδεύοντάς μας στις  σύγχρονες τάσεις της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και ενισχύοντας τον ρόλο του επαγγέλματός μας με γνώση και πίστη στο έργο μας.

Τους Γενικούς Διευθυντές των εταιριών όπου εργαστήκαμε ή εργαζόμαστε για την  υποστήριξή τους στην εθελοντική μας δραστηριότητα ως μέλη του ΔΣ του ΣΔΑΔΕ.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, προς τους Χορηγούς μας που έγιναν πολύτιμοι συνοδοιπόροι των ονείρων και αρωγοί των προσπαθειών μας καθώς και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες που βοήθησαν στις εκάστοτε διοργανώσεις μας.

Και πάνω από  όλους, ευχαριστώ εσάς, τα Μέλη μας, Τακτικά, Συνεργαζόμενα, Δόκιμα και Επίτιμα, Φίλους του ΣΔΑΔΕ που μας εμπιστευτήκατε και ενισχύσατε τις δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ο  ΣΔΑΔΕ συνεχίζει με νέες ιδέες και δράσεις και είμαι σίγουρη ότι θα αγκαλιάσετε το έργο του με το ίδιο κέφι και τη συμμετοχή που είχατε μέχρι σήμερα.

Θέλω να ευχηθώ στον Σωτήρη καλή επιτυχία στη μεταβατική αυτή περίοδο στο τιμόνι του ΔΣ και… καθώς οι συνήθειες δεν φεύγουν και η αγάπη για τον ΣΔΑΔΕ δεν χάνεται, να εκφράσω τη χαρά για τη δυνατότητα που μου δίνεται να συνεργαστώ με το ΔΣ, υπό άλλη ιδιότητα, για να υποστηρίξουμε με τη βοήθεια όλων σας την αναπτυξιακή πορεία του Συνδέσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών.

Φιλικά,

Μάρθα Μυλωνά

Εκδηλώσεις